Özgür Özel AKP'ye 'Taksim'de 1 Mayıs'ı biz hizaya sokarız' dedi, TKP'den tepki geldi: İzin vermeyiz

TKP Merkez Komitesi Üyesi Senem Doruk İnam “Özgür Özel de AKP iktidarı da işçilerin iradesinin üzerinde bir güçleri olduğunu sanıyorlarsa fena halde yanılıyorlar” dedi.

Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bugün partisinin grup toplantısındaki konuşmasında 1 Mayıs’la ilgili açıklamasına Türkiye Komünist Partisi’nden tepki geldi. 

CHP’nin 1 Mayıs gündemine DİSK’i de yanına alarak ev sahipliği yapmaya çalıştığını belirten TKP Merkez Komite Üyesi Senem Doruk İnam “Özgür Özel de AKP iktidarı da işçilerin iradesinin üzerinde bir güçleri olduğunu sanıyorlarsa fena halde yanılıyorlar” dedi. 

Senem Doruk İnam 1 Mayıs'ta Taksim açılacaksa bunun, patronların kemer sıkma önerilerinin AKP'ye birlikte en büyük destekçisi olan CHP yönetiminin kefil olmasıyla değil işçi sınıfının, devrimcilerin, komünistlerin mücadelesiyle olacağını vurguladı.

Özel'den iktidara pankart ve tansiyonu düşürme güvencesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün Meclis’te düzenlenen grup toplantısında yaptığı konuşmada AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenerek 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nın açılması çağrısı yaptı. Özel konuşmasında polisin yanında DİSK’in ve CHP’nin birer görevli bulundurarak "tansiyonu düşüreceği ve “içeriye bir tek 1 Mayıs dışı pankart sokmayacağı”nı söyledi. Özel konuşmasında “Ben kefilim” diye de belirtti.

Özel şu ifadeleri kullandı:

Yargı Taksim 1 Mayıs’ta açık olsun derken hâlâ Taksim’i 1 Mayıs’ta kapalı tutmak bir kompleksten, bir evhamdan, boşa bir kaygıdan başka bir şey değil. Siz Taksim Meydanı’nı egemenliğinizin bayrağı görürseniz insanların oraya çıkmasını size karşı bir şey sanırsanız zaten siz aslında egemen değilsiniz demektir.

Buradan çağrım özgüvenle, işçilere inanarak Taksim’i 1 Mayıs’a açın.

Kontrol noktalarında polisin yanında DİSK, üzerimize düşerse Cumhuriyet Halk Partisi birer görevlisiyle kontrol noktasından başlayarak, tansiyonu düşürerek, içeriyle bir tek 1 Mayıs dışı pankart sokmayarak ve orayı bir karnaval, şölen, kutlama, bayrama yakışan, kanlı 1 Mayısların yasına, matemine yakışan şekilde kutlanmasına izin vermek ve 1 Mayıs’ın salimen Taksim’de kutlanmasını sağlamak bugünkü iktidarın kendi için yapabileceği en doğru iştir.”

'Kefaleti ben koyuyorum'

“Karar alıcılara sesleniyorum: Var mısın?” diyen Özel şunları kaydetti:

Ben kefilim, orada olacağım, işçilerle birlikte bir kişinin burnu kanamadan 1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum. Taksim'i 1 Mayıs'a açın 31 Mart'ın mesajını aldığınızı anlatın. Açın, özgüvenli olduğunuzu gösterin. Ben 31 Mart seçimlerinin birinci partisinin genel başkanı olarak son genel seçimlerin birinci partisinin genel başkanına diyorum ki: Elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin, barışın, özgüvenin elidir, 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir. Emekçilerin elini havada bırakmayın!

TKP’den tepki: 1 Mayıs’ı meze etmeye çalışan sendikaları da uyarıyoruz

TKP Merkez Komite Üyesi Senem Doruk İnam soL’a yaptığı açıklamada Özel’in bu sözlerine tepki gösterdi.

CHP yıllardır patron düzeninin parçası olmasının getirdiği bir sorumlulukla dahil olmadığı 1 Mayıs gündemine, yerel seçim sonrası DİSK'i de yanına alarak ev sahipliği yapmaya çalışıyor” diyen Doruk İnam “1 Mayıs alanına hangi pankartın gireceği, işçilerin, emekçilerin kararıdır” ifadelerini kullandı.

Senem Doruk İnam “Özgür Özel de AKP iktidarı da işçilerin iradesinin üzerinde bir güçleri olduğunu sanıyorlarsa fena halde yanılıyorlar. 1 Mayıs'ta Taksim açılacaksa bu patronların kemer sıkma önerilerinin AKP ile birlikte en büyük destekçisi olan CHP yönetiminin kefil olmasıyla değil, yıllardır olduğu gibi işçi sınıfının, devrimcilerin, komünistlerin mücadelesiyle olacaktır” dedi.

TKP MK Üyesi Senem Doruk İnam sendikaları da uyararak “1 Mayıs'a CHP damgası vurmaya, işçi sınıfının gününü patronların arkasında sıralanan CHP yönetimine ve İmamoğlu'na meze etmeye kalkan sendikaları da uyarıyoruz, buna izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.