İsmailağa Cemaati 'Cübbeli Ahmet'le bağlarının kalmadığını ilan etti

İsmailağa Cemaati, bir süredir İsmailağa Cemaati’yle yaşadığı tartışmalarla gündem olan Ahmet Mahmut Ünlü ile bağlarının kalmadığını ilan etti.

Haber Merkezi

İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölmesinin ardından tarikatın liderinin kim olacağına dair tartışmalar gündeme gelmişti.

Tarikattaki liderlik yarışına dahil olan ancak bir süre sonra İsmailağa Cemaati’nden ayrılan 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, 'Kadiri Şeyhi' olmuştu.

Ünlü, eski mensubu olduğu  İsmailağa Cemaati’ni tehdit etti ve talebinin karşılanmaması durumunda cemaate dair bildiklerini kamuoyuyla paylaşacağını geçtiğimiz günlerde ilan etmişti. Bunun üzerine İsmailağa'dan açıklama yayımlandı. 

Sosyal medya platformu X’ten “İsmailağa’dan Açıklama” başlığıyla yayımlanan mesajda, “Tarîkatımızın Mahremini Ortaya Saçmıştır” ifadesine yer verilirken Cübbeli Ahmet’in İsmailağa’yı parçalamaya çalıştığı ve cemaatin gözden düşmesine sebep olduğu belirtildi.

Ünlü ile ilgili “Kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvânımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.