Suriye’de ABD üssüne roket saldırısı

Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke’de bulunan bir ABD üssüne 5 roket atıldığı, ABD uçaklarının saldırının ardından havalandığı belirtildi.

Dış Haberler

Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke’de ABD güçlerinin kullandığı Harab Cir Havaalanı’ndaki askeri üsse roket saldırısı düzenlendi.

Reuters’ın Iraklı güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Irak’ın Suriye ile sınır bölgesinde bulunan Zummar kasabasından Suriye’nin kuzeydoğusundaki ABD üssüne en az 5 roket fırlatıldı.

Lübnan merkezli El Mayadin’in aktardığı son dakika haberine göre ise Suriye’nin doğusunda ABD’nin en önemli iki üssü bir saatten az bir süre arayla hedef alındı. El Mayadin hedef alınan ikinci üssün hangisi olduğuna dair bir bilgi geçmedi.

Öte yandan saldırının Irak Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani’nin ABD Başkanı Joe Biden ile görüştüğü Washington ziyaretinin ardından gerçekleşmesi dikkat çekti. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Pazartesi günü Bağdat’ı ziyaretinde Sudani ile bir araya gelecek.

Reuters’a konuşan Iraklı bir askeri yetkili roketlerin Zummar kasabasındaki bir kamyondan ateşlendiğini, kamyonun ateşlenmeyen roketlerin patlaması sonucu alev aldığını, bu sırada savaş uçaklarının da havalandığını aktardı.

Ajansın aktardığına göre Iraklı askeri yetkili “Kamyonun ABD savaş uçaklarınca bombalandığını soruşturmadan teyit edemeyeceklerini” söyledi.

Saldırının yapıldığı kamyonun Irak güvenlik güçlerince alıkonulduğu, roketi ateşleyenlerinse bir başka araçla olay yerinden kaçtıkları da Iraklı yetkililerce ifade edildi.

Irak'ta Haşdi Şabi güçlerinin olduğu bir askeri üste Cumartesi günü bir patlama meydana gelmişti. Haşdi Şabi Babil Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada patlamanın ABD saldırısı sonucu gerçekleştiği belirtilmişti.

Irak hükümeti olaya dair bir açıklama yapmazken ABD Merkez Komutanlığı Irak'ta herhangi bir hava saldırısı gerçekleştirmediği açıklamasını yapmıştı.