Prof. Dr. Nezhun Gören yaşamını yitirdi

Prof. Dr. Nezhun Gören, 79 yaşında yaşamını yitirdi.

Haber Merkezi

Yıldız Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü kurucusu Prof. Dr. Nezhun Gören'in yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Gören’in vefat haberi Yıldız Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ve kardeşi Nur Tekin tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu.

Gören, yarın Zincirlikuyu Mezarlığı Camii’nde öğlen saatinde yapılacak cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Nezhun Gören kimdir?

1945 yılında doğan Gören, 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni bitirmesinin ardından 1978 yılında yine İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde Bitki Kimyası alanında doktorasını tamamladı. Berlin Teknik Üniversitesi’nde Organik Kimya Enstitüsü’nde doktora sonrası eğitimini alan Gören 1988 yılında doçent, 1998 yılında ise profesör oldu. Profesör olduğu 1998 yılından 2012'ye kadar Yıldız Teknik Üniversitesi’nde kurucu başkanı olduğu Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde, 2012 sonrasında ise İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı’nde görev yaptı.

Nezhun Gören, 2009 yılında ise Türkiye Komünist Partisi'ne (TKP) üye olmuştu. Ayrıca Gören, 2013 yılında kurulan Sol Cephe'nin de kurucu yönetim kurulu üyeleri arasında yer almıştı.