Oğuz Murat Aci'nin babası konuştu: Aynı bölgede 5 kez hızdan ceza yediğini öğrendik

Oğuz Murat Aci’nin babası, 17 yaşındaki T.C. için 'Oğlumun ölümüne neden olan olaydan birkaç ay önce aynı lüks araç yine aynı bölgede 5 sefer ceza yemiş' dedi.

Haber Merkezi

İstanbul Kemerburgaz'da ehliyetsiz araba kullanan yazar Eylem Tok'un oğlu 17 yaşındaki T.C.'nin ATV'sine çarpması sonucu hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin (29) babası konuştu.

Hürriyet’e konuşan Baba Özer Aci, “T.C. ile aynı okulda okuyan bir kızımızın annesi, bir aile dostumuzun arkadaşı. Kız, T.C.'nin her gün okula arabayla geldiğini söylüyor annesine. Oğlumun ölümüne neden olan olaydan birkaç ay önce aynı lüks araç yine aynı bölgede 5 sefer ceza yemiş. Büyük olasılıkla çocuk yiyor bunları. Cezaların detayına ulaşamadık ama hız cezası olduğu belli, yüksek miktarlarda ceza yazılmış. Ödeme tarihlerini de gördük, 8’inci ya da 10’uncu aydı. Yani görülüyor ki bu araç bu çocuğa tahsis edilmiş” dedi.

Ne olmuştu?

Eyüpsultan'da seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı.

Kazada yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırılmış, yaralılardan Oğuz Murat Aci müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Yapılan incelemede, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C'nin, olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un yaralıların telefonlarını topladığı iddia edilmişti. Tok ve oğlunun daha sonra aracıyla olay yerinden uzaklaşıp saat 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanı'na gittikleri, 04.30 sıralarında da Mısır'a uçtukları tespit edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Mısır'a kaçan T.C. ve Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmış, sonrasında da kırmızı bülten çıkarılması talebiyle Adalet Bakanlığına yazı yazılmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini, ABD'ye gittikleri tespit edilen şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakının ABD yetkili makamlarına iletildiğini açıklamıştı.

Şüphelinin babası Bülent Cihantimur'un işyerinde çalışan kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren Saltoğlu "suçluyu kayırma" ile "delileri gizleme" suçlarından tutuklanmış, Cihantimur ve kazadan sonra yaralılardan birinin kayıp telefonunu emniyete teslim eden A.K. hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Soruşturma kapmasında hakkında yurtdışı yasağı konulan baba Op. Dr. Bülent Cihantimur ise kazayla ilgili 3 saat süren ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.