Hamza Dağ'ın TKP mizanseni tutmadı: O kişi sanılan AKP'li milyonluk ihaleleri kapmış

Hamza Dağ’ın 'TKP’li genç AKP’ye oy verecek' reklamı TKP tarafından yalanlanırken, videodaki kişinin AKP İzmir Gençlik Kolları'nda yönetici olduğu iddia edildi. AKP'li ismin şirketi iddiayı yalanladı.

Haber Merkezi

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, parti ismi ve logosu olmadan kentte seçim çalışmalarını sürdürürken, yandaş A Haber'de "TKP'li olduğunu söyleyen bir genç, ilk defa AK Parti’ye oy vereceğini söyledi" diye haber yapmıştı.

Haberde AKP'li Dağ, seçim çalışmaları kapsamında tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı dolaşırken TKP'li olduğu öne sürülen bir genç, "ilk defa AK Parti’ye oy vereceğini" söylemiş, söz konusu video seçim malzemesi olarak kullanılmıştı. Yapılan paylaşıma yanıt Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Savaş Sarı’dan gelmişti. TKP’li Sarı, paylaşımdaki kişinin TKP’li olmadığını açıklayarak "Reklam yapmak için insanları dilediğiniz gibi TKP'li yapamazsınız Hamza Dağ" demişti:

“Reklam yapmak için insanları dilediğiniz gibi TKP'li yapamazsınız Hamza Dağ. Bu kardeşimizin TKP ile bir bağı yok. Ama TKP'ye sempati duyuyorsa kapımız her zaman açık. Buyursun gelsin anlatalım AKP'ye asla oy vermemesi gerektiğini.”

Videodaki kişinin AKP'li olduğu iddiası

Haberin ardından videodaki kişinin AKP İzmir İl Teşkilatı Ekonomi Mali İşler Başkanı Mustafa Tuğrul Turgut olduğu iddia edildi. AKP'nin İzmir Gençlik Kolları sayfasında 1996 Konya doğumlu Turgut için "Çocuk Oyun parkı sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinde yönetim kurulu üyesi" yazılı. 

Sitedeki bilgilere göre, 2018-2019 arasında İzmir İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Turgut, 2019 yılından beri de Ekonomi ve Mali İşler Başkanlığı'nı yürütüyor görünüyor.

"AK Gençlik İzmir sayfasında" 2019 yılında "Ekonomi ve Mali İşler Başkanımız Mustafa Tuğrul Turgut, komisyon üyelerimizle toplantısını gerçekleştirdi" denilerek paylaşılan bir fotoğraf

AKP'li belediye ve valilikten milyonluk ihaleler

Turgut'un İzpark Kent Ekipmanları Limited Şirketi ise daha önce AKP'li belediyeden aldığı ihaleyle gündeme gelmişti. AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin 2022'deki 1,9 milyonluk oyun grubu ihalesi Turgut’un İzpark Kent Ekipmanları Limited Şirketi'ne verilmişti. 8 adet üç kuleli kaydıraklı oyun grubu, 4 adet üç kuleli üç kaydıraklı salıncaklı oyun grubu ve 13 adet ikili salıncak almak üzere açılan ihaleye tek geçerli teklif sunulduğu ortaya çıkmıştı.

Aynı yıl İzmir Valiliği de "Menemen İlçesi Muhtelif Mahallelerinde Bulunan Parklara Oyun Grubu Alınması" ihalesi düzenlemiş, ihalede yaklaşık maliyet 1 milyon 601 bin 292 TL olarak belirlenmişti. Menemen’in 20 farklı mahallesindeki 20 çocuk parkına oyun grubu alınması işini kapsayan ihaleye yalnızca iki şirket teklif vermişti. İhale komisyonu, tekliflerden birini geçersiz kıldı.

İhaleyi alan Turgut'un şirketi ile valilik arasında 1,3 milyon TL’lik sözleşme imzalanmıştı.

Şirketten açıklama: Kesinlikle o değil

Öte yandan soL, Turgut'un Genel Müdürü Yardımcısı olduğu söylenen YapısanPark isimli şirketle görüştü. Hamza Dağ ile konuşan gencin videosunu izleyen şirket yetkilisi, söz konusu kişinin "kesinlikle Mustafa Tuğrul Turgut olmadığını" belirtti. Yetkili, videodaki kişiyi tanımadığını ifade etti.