NHKM İzmir 6. yaşını tiyatroyla kutluyor

'Nâzım Hikmet Kültür Merkezi - Konak Halk Sahnesi' 6. yaşını, 29 Nisan Pazartesi günü ücretsiz sahnelenecek 'Her Şey Mal' oyunuyla kutluyor. 

Haber Merkezi

İzmir'in ünlü Kemeraltı Çarşısı'nın girişinde yer alan ve kentin önemli hafıza mekanlarından biri olan Tarihi Konak Sineması'nda 2018 yılının Nisan ayında faaliyetlerine başlayan Nâzım Hikmet Kültür Merkezi - Konak Halk Sahnesi 6. yaşını ücretsiz tiyatro gösterimiyle kutluyor. 

NHKM İzmir'den yapılan açıklamada 2023-2024 sanat sezonunda yaklaşık 50 bin İzmirlinin kültür merkezindeki etkinliklere katıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Tarihi Konak Sineması'nda,  2018 yılının Nisan ayında faaliyete giren Nâzım Hikmet Kültür Merkezi - İzmir, 6. yaşını kutluyor.

2023-2024 sanat sezonunda 154 tiyatro oyunu, 46 stand-up, 32 söyleşi, 21 konser, 16 çocuk oyununa ve çeşitli atölye ve kurslara ev sahipliği yapan, yaklaşık 50 bin İzmirli sanat severi salonlarında misafir eden NHKM-İzmir, iki yıl boyunca süren pandemi sürecine, ülkemizin içinden geçtiği ekonomik zorluklara rağmen şehrimizin vazgeçilmez kültür/sanat mekanlarından biri olmayı başardı.

Tarihi kent merkezindeki yerinde uzun yıllar birlikte olacağımız inancıyla tüm NHKM dostlarına, İzmirli sanat severlere, beraber çalışma mutluluğunu bize yaşatan ve desteklerini hep hissettiğimiz sanatçı arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliriz."

Nâzım Sahne'nin yönetmenlerinden ve kurulduğu günden bu yana NHKM İzmir'de çeşitli görevler üstlenen tiyatrocu Metin Tülü soL'a yaptığı açıklamada, İzmir'in özellikle son yıllarda canlanan kültür/sanat hayatında Nâzım Hikmet Kültür Merkezi olarak önemli bir rol üstlendiklerini belirterek bundan mutluluk duyduklarını söyledi. Tülü şöyle konuştu: 

"Rahatlıkla söyleyebiliriz ki NHKM İzmir - Konak Halk Sahnesi artık İzmir'in en önemli sahne sanatları merkezlerinden biri. Altı yıl önce yola çıkarken ulaşmak istediğimiz noktaya bugün daha da yakınız. İzmir'in tarihi kent merkezi Kemeraltı'nda faaliyet göstermek bizi ayrıca mutlu ediyor. Eskiden Kemeraltı sadece alışveriş yapılan devasa bir açık hava çarşısıydı. Son yıllarda çarşının da çehresinin değişmeye başladığını, yıllarca Alsancak'a sıkışan kültür/sanat etkinliklerinin bu tarihi sokaklara taştığını görüyoruz. Pek çok İzmirlinin uğrak noktası olan bir yerde kültür sanat faaliyeti sürdürmek, sanatın toplumun tüm kesimlerine ulaşabilmesi için verdiğimiz mücadele açısından çok önemliydi. Şehirdeki kültür/sanat coğrafyasının değişiminde NHKM İzmir olarak bir payımızın olduğunu düşünüyor ve bundan mutluluk duyuyoruz. Pandemi, ekonomik kriz, yaşadığımız büyük depremin getirdiği moral bozukluğu gibi pek çok zorluğa rağmen her yıl daha fazla sanatçıyı ve sanat severi buluşturabilmek bizim için en önemli motivasyon." 

29 Nisan Pazartesi günü ücretsiz olarak sahnelecek 'Nâzım Sahne'nin "Her Şey Mal" oyununun davetiyeleri NHKM-İzmir’in internet sitesinden temin edilebilecek. 

Davetiye için bağlantı adresi şu şekilde: https://izmir.nhkm.org.tr/etkinlikler/her-sey-mal-kafatasi-8/