Erdoğan, Özel'in 'normalleşme' adımını karşılıksız bırakmadı: 'Kapımız açık, konu çok'

CHP'nin "normalleşme" sinyaline AKP karşılık verdi. Erdoğan, Özel'in randevu isteğine kapıyı açtı. Bu, iki parti arasında ''Yenikapı ruhu"ndan bu yana ilk temas olacak.

Haber Merkezi

Yerel seçimlerde AKP’nin uğradığı oy kaybı sonrası düzen siyasetinden uzlaşma sinyalleri geliyor.

İlk adım CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den gelmiş, seçimden 2 gün sonra yaptığı açıklama "Erken seçim gündemimiz yok" diyerek 2028'e işaret etmişti.

Gelecek seçimler için şimdiden öne çıkan isim Ekrem İmamoğlu da The Economist için kaleme aldığı seçim değerlendirmesine "Kutuplaşmış değil birleşmiş bir Türkiye" demişti.

Seçimden iki hafta sonra iktidar medyasının amiral gemisi Sabah Özel'le söyleşisini manşete taşıdı. Özel, bu söyleşide AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu isteyeceğini söylemiş, "Eskisi gibi, ‘Ben senin yanına gelmem’ yok... Böyle bir siyaset izlemeyeceğim. Tercih ederim ki Çankaya Köşkü'nde buluşalım" önerisinde bulunmuştu.

İkili arasında ilk temas telefonda bayramlaşarak gerçekleşti. Bugünse Erdoğan, Özel'in buluşma çağrısına yeşil ışık yaktı.

Erdoğan önce kabine toplantısında konuştu. Yeni dönemde düzen muhalefetin beklentilerini şu sözlerle özetledi: "Seçimler sonrasında muhalefet partilerinin bir kısmının sergilediği ağırbaşlı tavrı takdirle karşılıyoruz. Muhalefetin de gerekli dersi çıkaracağını, bir daha temelsiz, basit ve zarar veren argümanların arkasına sığınmayacağını ümit ediyorum" 

Son görüşmeden 'Yenikapı ruhu' çıkmıştı 

Erdoğan, daha sonra gazeteciler aracılığıyla verdiği mesajdaysa "Sayın Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz" dedi.

Erdoğan en son 15 Temmuz darbe girişiminin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla buluşmuştu. Devlet Bahçeli ve Binali Yıldırım'ın da eşlik ettiği bu görüşmeden "Yenikapı ruhu" çıkmıştı. Bu ruhtan güç alan AKP ülkeyi yıllarca OHAL ile yönetmiş ve sistemi değişikliği ile bu durumu kalıcılaştırmıştı. 

Erdoğan, 2012'de başkanlık koltuğuna oturan Kılıçdaroğlu ile bu görüşmenin dışında sadece 2 defa buluştu; Kılıçdaroğlu'nun halefi Deniz Baykal'la ise 8 yılda 5 kez görüştü.