Bursa Nilüfer Belediyesi'nde seçimlerden sonraki ilk maaş eksik yattı

Bursa'da CHP'li Nilüfer Belediyesi, çalışanlarının maaşlarını eksik yatırdı. Bayram öncesi maaşlar yatar mı diye bekleyen çalışanlar bayram sonrası eksik yatan maaşı görünce şaşkına döndü.

Özkan Öztaş

Bursa'da CHP'li Nilüfer Belediyesi'nde çalışanlar bugün hesaplarına yatan maaşı görünce şaşkına döndü. Birçok çalışan bayramdan önce maaşların yatmasını beklerken bugün hesaplarına yatan maaş ise alacaklarının yarısından daha az bir miktara tekabül etti.

Bu ay, birçok çalışan, normal maaşlarının yarısından azını alırken, bu durum çalışanlar arasında endişeye neden oldu.

Maaşların eksik ödenmesi, çalışanların mali durumunu olumsuz etkilerken, geçim sıkıntısı yaşayan çalışanlar ay sonunu nasıl getireceklelerini düşünüyor. Bazı çalışanların, faturalarını ödemekte zorlanacağı ifade edilirken, birçok çalışanın ise temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekeceği tahmin ediliyor.

Bir ay çalışmanın karşılığı asgari ücretten az

Her ayın 15'inde hesaplarına para yattığını ifade eden belediye çalışanları bu sabah hesaplarına sadece 14 bin 97 liranın yattığını fark etti. Daha önce benzer sorunlarla karşılaşmadıklarını belirten çalışanlar bu sorunun, yerel seçimlerin hemen ardından yaşanmasını endişe verici olarak yorumluyor. Belediye yetkilileri konuyla alakalı herhangi bir açıklama yapmadı.

Nilüfer Belediyesi'nin mali durumu ve çalışanların maaş alma sorunuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadığı için, sorunun çözümü konusunda belirsizlik devam ediyor. Bu durum, çalışanların geleceği ve maddi güvencesi konusunda kaygıların artmasına neden olurken, yerel yönetime dair de süreci yönetememe yorumlarına neden oluyor.

Belediye sözleşmeli işçileri gözden mi çıkardı?

Bayramdan önce maaşlarının yatmasını beklerken bu sabaha eksik maaşla uyanan belediye çalışanları, aynı zamanda diğer verilerin de kaygılarını arttırdığını belirtiyor. İlk gözden çıkartılanların sözleşmeli belediye işçileri olduğunu söyleyen işçiler aynı zamanda belediyede akaryakıt sıkıntısından dolayı bazı binek araçların da çalıştırılmadığı ve ilgili firmanın yakıt vermediğini ifade ediyor.

Yaşanan sorun için bilinen tüm örneklerde muhataplarının sözleşmeli personel olması da "ilk gözden çıkarılanlar sözleşmeliler mi?" yorumlarına sebep oldu. 

Nilüfer Belediyesi çalışanları belediyeden açıklama beklerken, yaşadıkları mağduriyetin de bir an önce çözülmesini talep ediyor.