Şimşek programı 'çalışıyor': Emekçiler balık ekmeği zor aldı, AKP'li vekil 2100 liraya ıstakoz yedi

"Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" diyen AKP'li vekil bu bayram 2100 liraya ıstakoz yedi. ''Sabır'' dilediği emekçilerin gücüyse 150 liralık balık ekmeğe ancak yetti.

Haber Merkezi

Bayram tatili süresince İstanbul'da meydanlar ve toplu ulaşım araçları kalabalıktı. Ulaşım ücretsiz olunca İstanbul'da yaşadığı halde denizi ilk kez görenler oldu.

Onlardan biri Çağdaş Kelleci'ydi. İstanbul'da yaşayan 17 yaşındaki lise öğrencisi ilk defa Eminönü'nü gördü. NOW Haber mikrofonuna konuşan Çağdaş, "Pahalı olduğu için biraz gezebiliyoruz" dedi, doğup büyüdüğü kentte ilk defa bu kadar yakından gördüğü denize uzun uzun baktı.

İnşaat işçisi babası tek balık ekmek alabildi, onu da Çağdaş'a verdi. Eşi ve kendisi günü evden getirdikleri sandviçle geçirdi. Muhabire söylediği son söz "Bir balık ekmek bile yiyemiyoruz" oldu.

Eminönü'nde balık ekmek fiyatları 120 ila 150 lira arasında değişiyor.

Şebnem Bursalı'nın bir öğünü: 2100 lira

Eski Sabah yazarı, taze AKP milletvekili Şebnem Bursalı ise bayramda Monaco'daydı.

Tatili lüks turizmin merkezinde değerlendiren AKP'li vekil, akşam yemeği için Monaco Yat Kulübü'ne gitti. Yalnızca rezervasyonla girilebilen restoran, müşterilerinden "şık" olmalarını istiyor, mümkünse ceket giymelerini tavsiye ediyordu.

Burada ıstakoz sipariş eden Şebnem Bursalı, yemeğinin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşmayı da ihmal etmedi.

Şef Renato Secchi ve ekibinin hazırladığı ıstakozun menü fiyatıysa 60 avro, yani güncel kurla 2100 lira.

AKP'li vekilin payına ıstakoz, emekçinin payına 'sabır' düştü  

AKP'li milletvekilinin bir öğünü asgari ücretin yüzde 12'sine denk düşüyor. Yani bir asgari ücretlinin 30 günlük emeği Şebnem Bursalı'nın 8 öğününe yetiyor.

"Otobüs ücretsiz olmasa Eminönü'ne gelemezdik" diyen Kelleci ailesiyse bir öğüne 150 lira ayırdığında ikisi aç kalıyor.

Şebnem Bursalı'nın partisi, enflasyonun yüksekliğinden asgari ücrete yapılan zamları sorumlu tutuyor. Bu nedenle asgari ücretin 2025'e kadar zamlanmamasını istiyor. İktidar partisi, böylece azalan tüketimin fiyatları da aşağı çekeceğini öngörüyor.

Bu süreçte Şebnem Bursalı ve partisi, Kelleci ailesi ve emekçilere yalnızca "sabır" diliyor.