Seçim sonrası partiler böyle bayramlaştı: 'Kutuplaşmayı bırakıp kalp kalbe gelmeliyiz'

Seçim sonrası normalleşme çağrılarının arkası kesilmiyor. Birbirleriyle bayramlaşan partiler uyum çağrısı yapıyor.

Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bayram gerekçesiyle AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefonlaşmasının ardından seçim sonrası "normalleşme" adımları sürüyor.

Partilerde de bugün bayramlaşma telaşı vardı. AKP bugün, HÜDA-PAR, Yeniden Refah Partisi, BBP, DSP ve Vatan Partisi’yle bayramlaştı.

AKP'nin ilk ziyaretçileri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir başkanlığındaki heyet oldu. Karşılamayı yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Erdoğan'ı övdü.

Ardından AKP heyeti CHP'yi ziyaret etti. AKP MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Hasan Sert başkanlığında, Kadın Kolları MKYK Üyesi Sena Aktürk ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Derya Çıraklı’nın bulunduğu heyeti; CHP Genel Başkan Yardımcısı, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Ankara Milletvekili ve CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Aliye Timisi Ersever, CHP PM Üyesi Mehmet Alkım Denizaslanı ile CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Onur Topkül’ün olduğu heyet karşıladı.

Ziyarette İsrail ile ticaret konusu gündeme geldi. CHP'li Aylin Nazlıaka, İsrail'le ticaret kısıtlaması kararını değerlendirirken, “Gazze’yi bombalayan uçakların yakıtının bir kısmı Türkiye’den sağlandı. Ama geç olmak üzere yine de yerinde bir karar oldu. Ters kelepçe ile gözaltına alınan kız kardeşlerimizin de ne kadar doğru bir eylem sergiledikleri doğrulanmış oldu” ifadelerini kullandı. AKP MKYK Üyesi Hasan Sert ise “Filistin ile yaptığımız ticaret İsrail ile yapılmış gibi görünüyor çünkü tüm izinler İsrail üzerinden oluyor. Dolayısıyla bunu ayıralım” dedi.

'Göz göze kalp kalbe gelmemiz gerekiyor'

Nazlıaka, “Parti ayırt etmeksizin yurttaşların sorunlarını çözmek için uğraşacağız. Geleceksizlik kaygısı yaşayan gençlerin, şiddet sarmalındaki kadınların, kepenk indiren esnafımızın, çocuğuna bayramlık alamayan ailelerin ve tüm yurttaşlarımızın bir sonraki bayramı rahat yaşaması için çabalayacağız” diye konuştu.

Sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini söyleyen AKP'li Hasan Sert, "Bu noktada halkın tabanının sıkıntılarını görüp çözüm getirmemiz gerekiyor. Şartlar neyi gerektiriyorsa bunları yapıp rahat ettirmek zorundayız" ifadelerini kullandı. 31 Mart seçim sonuçlarına da değinen Sert, “Ciddi bir başarınız oldu. Tebrik ediyoruz. Kutuplaşmayı bırakıp, göz göze kalp kalbe gelmemiz gerekiyor” dedi.

Partiler birbirini ziyaret etti

AKP heyetinin ikinci misafiri ise MHP heyeti oldu. MHP heyetine Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz başkanlık etti. AKP’nin bir diğer ziyaretçisi İYİP heyetineyse Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu başkanlık etti.

Saadet Partisi heyeti de İYİP'e ziyareti gerçekleştirdi. Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural başkanlığındaki heyet, gelenleri kabul etti. Vural ve beraberindeki heyet, Saadet Partisi Dış İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya başkanlığındaki heyetle bayramlaştı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş başkanlığındaki heyetse HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Faruk Dinç başkanlığındaki heyetle bayramlaştı.

Saadet Partisi’nde bayramlaşma ziyaretleri de İYİP ve Demokrat Parti ile başladı. Saadet Partisi heyeti, bu kapsamda ziyarette bulunan İYİP Parti İçi Eğitim Başkanı Ayşe Sucu ve Demokrat Parti GİK Üyesi Nur Kaan başkanlığındaki heyetle, Saadet Partisi Genel merkezinde görüşerek bayramlaştı.

İYİP heyeti bayramlaşmak için AKP Genel Merkezi’ne gitti

MHP heyetinin AKP'yi ziyareti