Küçük Arı Kovanı Türkiye’de

Küba Çocuk Tiyatrosu Küçük Arı Kovanı -La Colmenita- bu sabah ülkemize geldi.

Haber Merkezi

Devlet Tiyatroları’nın davetlisi olarak 23 Nisan Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Tiyatro Festivali’ne katılacak olan Küba Çocuk Tiyatrosu Küçük Arı Kovanı -La Colmenita- bu sabah ülkemize geldi.

Topluluk İstanbul Havaalanı'nda Küba Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu ve beraberindeki diplomatlar ile José Marti Küba Dostluk Derneği yönetimi tarafından karşılandı.

Sonrasında Küba Çocuk Tiyatrosu Kumpanyası'na ve beraberindeki konsolosluk heyetine Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde, José Marti Küba Dostluk Derneği Başkanı Nahide Özkan tarafından Türkiye’ye ve İstanbul’a dair bilgilendirici bir sunum gerçekleştirildi.

La Colmenita yönetmeni Carlos Alberto “Tin” Cremata burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Tiyatroları’nın davetlisi olarak Türkiye’de bulunmaktan çok mutlu olduklarını ifade etti.

Topluluk Devlet Tiyatroları festivali kapsamında 21 Nisan Pazar günü, saat 11.00 ve 18.00’de, Atatürk Kültür Merkezi’nde, “Beatles ve Külkedisi” adlı oyununu oynayacak.  24 Nisan günü ise Ankara’da aynı adlı oyunla festivalin açılışını gerçekleştirecek. Kübalı çocuk tiyatrosu Küçük Arı Kovanı Ankara’da 24, 25, 26 ve 27 Nisan tarihlerinde Akün ve Cüneyt Gökçer Sahnelerinde “Beatles ve Külkedisi” oyununun yanısıra Küçük Hamamböceği Martina adlı oyunu da oynayacak.