İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

İliç'teki altın madeninde 13 Şubat'taki faciada siyanürlü toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Halen 7 işçi toprak altında.

Haber Merkezi

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde siyanürlü toprağın kayması nedeniyle göçük altında kalan 9 işçiden Uğur Yıldız'ın cansız bedenine 5 Nisan'da ulaşılmıştı. Bugün bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.

Sabırlı Deresi bölgesinde bulunan otomobilin içerisinde 1 kişiye ait cansız bedenin çıkarıldığını duyuruldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden arama çalışmaları neticesinde bu sabah bir işçi kardeşimize daha ulaştık. Kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Tüm canlarımıza ulaşana kadar yoğun çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Bayraktar cansız bedenine ulaşılan işçinin kimliğine ilişkin bir bilgi vermedi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, AA muhabirine, Sabırlı Deresi bölgesinde ulaşılan cenazenin Adnan Keklik’e ait olduğunu belirterek, aileye başsağlığı diledi.

Şaban Yılmaz, Abdurrahman Şahin, Hüseyin Kara, Mehmet Kazar, Fahrettin Keklik, Kenan Öz ve Ramazan Çimen adlı işçilere ise halen ulaşılabilmiş değil.