Bahçeli'den 'ülkücü' mantığı: Sokaklar hak arama yeri değildir, T.C. sandıkta kurulmamıştır

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Van halkının iradesine sahip çıkmasını hedef alarak, "Sokaklar hak arama yeri değildir" dedi, sonra Türkiye'nin sandıkta kurulmadığını hatırlatarak kendi tezini çürüttü.

Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Van’da DEM Parti adayına belediye başkanlığı mazbatasının verilmesinin ''skandal ve yanlış'' olduğunu ileri süren Bahçeli, Van halkının AKP'nin kente kayyım atama girişimine karşı sokağa çıkmasını hedef aldı.

Bahçeli, "Van’da hukuki bir meseleyi çarpıtıp sokakları savaş alanına çevirenler esasen demokrasi celladı, devlet ve millet muarızıdır. Hukuken seçime girmesi baştan yanlış olan ve bölücü terör örgütü PKK’ya övgüler düzdüğü bilinen bir şahsa belediye başkanlığı mazbatasının verilmesi de baştan ayağa skandaldır ve yanlıştır. Bunun millet iradesine saygı olduğunu ileri sürmek ise ahmaklık ve aldatmadır" ifadelerini kullandı.

Sokakların hak arama yeri olmadığını iddia eden Bahçeli, "Şiddet ve zor kullanarak olmayan bir hakkın alınamayacağı iyi bilinmelidir. Tam tersi bir süreç devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sarsacak ve devlette zaaf oluşturacaktır. Üstelik devlet ile milleti karşı karşıya getirme sinsilikleri, bilahare devleti kötü gösterme niyetleri bilhassa 31 Mart seçimlerinden sonra hızlanmıştır ki, buna tahammül etmek ve görmezden gelmek milli iflasa çanak tutmak demektir" dedi.

Bir paragraf sonra 'T.C. sandıkta kurulmamıştır' çıkışı

Bahçeli, bir önceki paragrafta ifade ettiklerini unuturcasına, mesajının son bölümünde Türkiye Cumhuriyeti'nin sandıkta kurulmadığını hatırlattı. Bahçeli, mesajını "Türkiye Cumhuriyeti sandıkta kurulmamıştır. Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır. Herkes aklını başına almalı, rüzgar ektiği müddetçe fırtına biçeceğini unutmamalıdır. Türkiye demokratik olgunluğu, tarihsel ve kültürel müktesebatı, birlik ve kardeşlik duygularıyla istikbalin huzur, istikrar, kudret, refah ve güvenlik timsali olarak sivrilecektir" diye sonlandırdı.

Bahçeli, sokakları hedef aldıktan hemen sonra bir ülkücüye yakışırcasına, Türkiye Cumhuriyeti'nin sandıkta kurulmadığını hatırlatarak, kendi söylemlerini çürütmeyi tek mesajda başarmış oldu.