Mansur Yavaş: Üstümüze geliniyor, yaşananları 1 Nisan'dan sonra açıklayacağım

ABB Başkanı Yavaş, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı sürecinde yaşananlarla ilgili bilinmeyen çok şeyin olduğunu ve bütün yaşananları 1 Nisan'dan sonra açıklayacağını söyledi.

Haber Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mansur Yavaş, "Bütün yaşananları 1 Nisan'dan sonra açıklayacağım. Haksız bir şekilde üstümüze geliniyor" dedi.

Yavaş, Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi'ni Millet İttifakı'nın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması halinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak olan Yavaş, söz konusu süreçte yaşananlarla ilgili bilinmeyen çok şeyin olduğunu söyledi.

'İnşallah nisan ayında kamuoyuna anlatacağım'

"Haksız bir şekilde üstümüze geliniyor" diyen Yavaş, gündemlerinin yerel seçimler olduğunu ve 1 Nisan'da bütün yaşananları anlatacağını belirtti. 

Yavaş'ın konuya ilişkin sözleri şöyle:

"Ben bütün yaşananları 1 Nisan'dan sonra açıklayacağım. Haksız bir şekilde üstümüze geliniyor. Bizim gündemimiz şu anda yerel seçimler. Yerel seçimlerin dışına çıkmak ya da çıkılmasında payım olsun istemiyorum. Susmayı tercih ediyorum. Ama inşallah nisan ayında, seçildikten sonra açıklama yapmamız gerekirse bunları da kamuoyuna anlatacağım."

Yavaş, Öztürk'ün "Halkın merak edeceği ne var örneğin?" soruna ise "Hiç bu konuya girmiyorum. Çünkü her verdiğiniz cevap bir karşı cevabı gerektiriyor mutlaka. Ben Belediye Başkanı seçildiğimde de bir- iki kez bazı Genel Başkanların açıklamaları olmuştu. Ben siyaset yapmam. Çünkü ben muhatap değilim, belediye başkanıyım. Cevap vermemiştim, aynı bu şekilde devam edeceğim" karşılığını verdi.

Akşener için de nisanı işaret etti

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisini korkaklıkla suçladığı hatırlatılan Yavaş, "Onları nisandan sonra konuşacağız" diyerek, daha öncesinde konuya ilişkin sarf ettiği şu sözleri hatırlattı:

"Ben Millet İttifakı'nın belediye başkanı olarak seçildim. 31'ine kadar kendimi öyle görüyorum, onlar kabul etmese de ben öyle görüyorum. Başından beri böyle diyorum. Ama şu anda herkes kendi yolunda gidiyor. 31 Mart'a kadar bu şekilde davranmaya devam edeceğim."