Bütçe açık verme devam ederken, taşıt alımına devam...

TBMM'ye sunulan yeni bütçe yasa teklifine göre, önümüzdeki yıl kamu kurum ve kuruluşlarına ambulans ve motosikletler hariç bin 652 yeni araç alınacak.

Haber Merkezi

TBMM'ye sunulan yeni bütçe yasa teklifine göre, önümüzdeki yıl kamu kurum ve kuruluşlarına ambulans ve motosikletler hariç bin 652 yeni araç alınacak. Hazine'nin 100 lüks aracı olacak.

Saray'a 47 yeni araç 

Sözcü'nün haberine göre zengin araç filosuyla dikkatleri çeken Cumhurbaşkanlığı'na 47 yeni araç daha alınacak. Tamamının Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere satın alınacağı belirtilen araçlardan 30'u binek otomobil, 5'i 17 kişilik minibüs, 5'i pikap, 5'i panel ve 2'si de en az 41'er kişilik otobüsten oluşuyor. Cumhurbaşkanlığı bu yıl da 2'si güvenlik donanımlı 26 yeni araç almıştı. Gelecek yıl milli saraylar için de 1 araç alınacak.

Bu yıl kamuya alınacak araç dağılımında en dikkat çekici alımı Hazine ve Maliye Bakanlığı yapacak. Bakanlık, önümüzdeki yıl tamamının cins ve fiyatını kendisinin belirleyeceği ve fiyat limitine tabi olmayan araç anlamına gelen T22 sıra cetveline tabi 100 adet taşıt alacak. Yeni araçların merkezi yönetim kapsamındaki idarelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılacağı ve parasının ilgili idarelerce ödeneceği belirtildi. T22 dışında kamuya alınacak araçların ÖTV ve KDV hariç azami satın alma bedeli, otomobillerde 195 bin 500 ila 215 bin lira arasında değişiyor. T22'ye tabi araçlarda ise bu sınırlar gözetilmiyor.